Alexi Laiho illan yhteiskeikasta Jussi 69:n kanssa: Meitä yhdistää rakkaus kasariheviin

Alexi Laiho ja Jussi 69 ovat puhuneet vihdoin toteutuvasta yhteiskeikasta jo vuosia.

Tänään perjantaina Helsingin Tavastia-klubilla nähdään poikkeuksellinen kokoonpano. Lavalle nousevat Children of Bodom -laulaja-kitaristi Alexi Laiho, The 69 Eyes -rumpali Jussi 69, Reckless Loven laulaja Olli Herman sekä Santa Cruzin Arttu ”Archie” Kuosmanen.

Yhteiskeikka on ollut Alexin ja Jussin suunnitelmissa jo vuosia, mutta kokoonpanon muut jäsenet on pyydetty mukaan vasta viime viikolla.

– Meillä oli tuossa iltapäivällä soundcheck. Se olikin ainoa kerta, kun treenasimme niin, että laulajakin oli paikalla, Alexi kertoo MTV.fi:lle.

– Minulla on ihan hyvät ja rennot fiilikset. Tämä on kuitenkin läppä, josta on jauhettu jo vuosikausia, hän sanoo.

Kokoonpano ei ole voinut treenata siitäkään syystä, että kaikki sen jäsenet ovat niin kiireisiä. Esimerkiksi Alexi on vain pistäytymässä Suomessa, sillä hän asuu Los Angelesissa.

– Maanantaina katsoimme näitä soitettavia biisejä, mutta jouluaaton olin mutsin ja faijan luona. Sen jälkeen olen nähnyt muita sukulaisia ja nukkunut.

Alexilla ja Jussilla on pitkä yhteinen historia. He tutustuivat toisiinsa jo 1990-luvun lopussa.

– Meistä tuli frendejä, kun Children of Bodom ja The 69 Eyes kiersivät silloin samoja keikkapaikkoja, Alexi muistelee.

Ainoastaan tänä iltana yhdessä soittava superkokoonpano käyttää nimeä The Local Band. Poikkeuksellisesti muusikot eivät pyydä esiintymisestään keikkapalkkiota. He aikovat soittaa coverversioita suosikkikappaleistaan.

– Meitä kaikkia yhdistää rakkaus kasariheviin ja glam-meininkiin, Alexi kuvailee.

Alexin mukaan häntä ei juurikaan jännitä illan esiintyminen, vaikka myöntääkin, että lavalle astuminen tuntuu varmasti erilaiselta kuin Children of Bodomin kanssa.

– Ennen keikkaa tulee varmaan samanlainen fiilis kuin silloin joskus 14-vuotiaana, kun nousi ensimmäisiä kertoja nuorisotalojen lavoille, hän naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat