Mainos

Alexander Stubbista uusi ulkoministeri

Kokoomus on valinnut uudeksi ulkoministeriksi Alexander Stubbin. Stubbin valinnasta päätti kokoomuksen eduskuntaryhmä aamupäivällä pitämässään kokouksessa. Päätös oli yksimielinen.

Stubb korvaa ministerin tehtävistä eroavan Ilkka Kanervan. Ulkoministeri vaihtuu ensi perjantaina.

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Stubb hallitsee ulkosuhteiden hoidon ja Eurooppa-politiikan.

Stubbin ehdokkuutta perustellaan sillä, että hänellä on takanaan eurovaaleissa hankittu poliittinen kannatus, toisin kuin esimerkiksi valtiosihteeri Teija Tiilikaisella, jonka valinta oli niin ikään esillä.

Stubb sanoo ottavansa ministerin pestin nöyryydellä vastaan, ja laittavansa kalenterinsa uusiksi mitä pikimmiten. Stubb totesi painokkaasti, että jos kysytään halukkuutta Suomen ulkoministeriksi, siihen ei vastata kieltävästi.

- Kun isänmaa kutsuu, niin työ otetaan vastaan, Stubb toteaa.

Stubb muistutti myös, että europarlamentaarikon ja oman maansa ulkoministerin työt ovat kaksi aivan eri asiaa.

Stubb kannattaa Suomen jäsenyyttä Natossa. Hän on myös tuonut näkyvästi esiin sen, että tasavallan presidenttiä ei tarvita EU:n huippukokouksissa.

Stubb kuitenkin arvioi tiedotustilasuudessa, että hänen yhteistyönsä tasavallan presidentin Tarja Halosen kanssa tulee olemaan mutkatonta.

Europarlamentaarikko Ville Itälä pitää Stubbia hyvänä ehdokkaana uudeksi ulkoministeriksi.

- Hän on ollut yksi näistä spekulaationimistä, kyllä hän on hyvä ehdokas. Hänellä on laaja tuntemus Euroopasta, ja hän on asiantuntija ulkopoliittisissa tilanteissa.

Tohtori Jukka Tarkka on samoilla linjoilla.

- Stubb on fiksu eli siltä kannalta erittäin hyvä valinta, mutta voisi kuvitella, että hänen kotimainen verkosto poliittisessa kentässä ei ole mitenkään erityisen hyvä. Hän on pyörinyt siellä Brysselissä niin paljon. Hän on kuitenkin sosiaalinen ja liikkuva tyyppi, joten voisi kuvitella, että hän saattaisi toimessa hyvinkin menestyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.