Mainos

Alennusmyyntimerkinnöissä puutteita

Alennusmyyntien hintamerkintöjen tehotarkastuksessa lähes joka neljäs liike sai huomautuksen, ilmenee Kuluttajaviraston ja kuluttaja-asiamiehen yhteistyössä teettämästä selvityksestä.

Lääninhallituksen tarkastajat kävivät liki 1 900 liikkeessä. Suullisen huomautuksen hintamerkinnöistä sai 23 prosenttia liikkeistä eli 432 liikettä ja kirjallinen kehotus annettiin yhdelle prosentille liikkeistä eli 19 liikkeelle. Huomautuksitta selvisi 76 prosenttia kaikista liikkeistä.

Alennusmyyntien hintailmoittelussa yleisin virhe oli se, että alentamattoman hinnan lisäksi merkittiin vain alennusprosentti eikä tuotteen lopullista alennettua hintaa. Hintamerkintäasetus kuitenkin edellyttää, että tuotteen kassalla perittävä hinta on esillä selkeästi ja näkyvästi. Alennusmyynti ei tuo poikkeusta hintamerkintäasetuksen vaatimuksiin.

Optikkoliikkeissä eniten puutteita

Koko maassa tarkastajat kävivät 141 optikkoliikkeessä, 59 automarketissa ja 72 tavaratalossa. Huomautuksia annettiin 41 prosentille tarkastetuista optikkoliikkeistä. Automarketeista vain viisi ja tavarataloista kahdeksan sai huomautuksen.

Eniten suullisia ja kirjallisia kehotuksia korjata hintamerkintäasetuksen vastaiset virheet annettiin Kuopion ja Mikkelin lääneissä.

Hintamerkintöjen tehotarkastuksia jatketaan. Jos yrittäjä ei huomautuksista huolimatta korjaa hintamerkintöjään, tarkastajat antavat yrittäjälle markkinointikiellon. Kiellon tehosteeksi asetetaan uhkasakko.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.