Mainos

Alennusmyynnit vauhtiin - osa panttaa vielä ensi vuoteen

Kauppojen alennusmyynnit ovat käynnistyneet joulun jälkeen monissa kaupoissa.

Kaupan liiton mukaan moni yritys kuitenkin lykkää alennusmyyntien aloittamista eteenkin vuodenvaihteen venäläisturistien takia.

Tavarataloissa on riittänyt vilinää heti joulun jälkeisissä alennusmyynneissä. Eteenkin vaatteet ja kulutustavarat olivat monen mielessä.

– Kyllä tuossa yksi paita löytyi, mutta ei sen enempää vielä, kertoo kauppakeskus Sellossa ostoksilla ollut Tommi Laine.

Aleruuhka tuntuikin monessa kaupassa parkkihallista lähtien. Ruuhkia oli siitäkin huolimatta, vaikka Kaupan liiton mukaan jopa yli 50 prosenttia sen jäsenyrittäjistä on lykännyt alennusmyyntien aloittamista ensi vuoden puolelle.

Vastaavasti ennen joulua alelaput tiskiin löi vain kymmenisen prosenttia yrittäjistä, mikä on noin puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

– Kyllä meillä suurin osa on aloittanut alennusmyyntinsä jo tänä päivänä, mutta muutama lykkää alensa vasta uudenvuoden jälkeen, sanoo Sellon toimitusjohtaja Matti Karlsson sanoo.

Venäläisten merkitys kasvaa

Monelle alennusmyynneissä käynti on muodostunut jo opituksi tavaksi viettää välipäiviä.

Myös venäläisturistien edelleen kasvava määrä lisää alennusmyyntien merkitystä kaupoille.

– Venäläisten turistien merkitys on kasvava koko vähittäiskaupassa. Tästä syystä monet pääkaupunkiseudun kauppakeskukset ovat tänä vuonna avoinna myös loppiaisena, kertoo Matti Karlsson.

Kaupanliiton alennusmyyntejä koskevassa kuluttajakyselyssä yli 60 prosenttia vastaajista uskoi kulutuksen pysyvän vähintään vuodentakaisessa ja reilu kuudennes uskoi kulututtavansa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

– En kyllä tiedä tuleeko säästöjä, kun tulee osteltua aika paljon sellaista, mitä ei välttämättä edes tarvitse, naureskelee aleostoksilla ollut Sanna Varteva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.