Mainos

Alennusmyynnit eivät ole enää iso asia

Talouden uhkaava taantuma sai jotkut kauppiaat virittelemään ale-kylttejä näyteikkunoihin jo joulun alla, mutta varsinainen alennusmyyntikausi käynnistyi perinteiseen tapaan näin pyhien jälkeen.

Venäläisturistit ovat yksi tärkeä asiakaskunta niin alennusmyyntien aikaan kuin muutenkin.

- Oikeastaan vuoden ympäri olevat venäläiset turistit on otettu huomioon sillä hehän ovat hyvin merkkitietoisia. Myös suomalainen asiakas on oppinut käyttämään merkkituotteita. Eli pelkästään heitä varten emme mitään hanki vaan kyllä meillä on kysyntä kaikkein tärkein. Onneksi nämä toiveet alkavat olemaan yhtenäisiä sekä suomalaisilla että venäläisillä, kertoo naisten muodin myyntipäällikkö Anneli Kopponen Helsingin Stockmannilta.

Kopponen on huomannut, että suomalaisten käyttäytyminen alennuskorien äärellä on vuosien saatossa muuttunut.

- Aikaisemmin alennusmyynti oli ainoa kohta jolloin sai edullisesti. Kaupankäynti on muuttanut luonnettaan valtavasti ja alennukset eivät enää ole niin iso asia kun niitä saa kaudenkin aikana. Joten huomattavasti hillitympää se on.

Kopponen katsoo, että taantuma ei vielä näy tavaratalon käytävillä, eikä erityisesti vaikuta alennusmyyntiin.

- En oikeastaan usko sen kovinkaan paljon vaikuttavan. Emme ole sitä vielä täällä voimakkaasti aistineetkaan. Jotenkin minulla on sellainen näppituntuma, että mennään ihan niin kuin edellisinäkin vuosina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.