Mainos

Alennusmyynnit alkavat - alerallia turha odottaa

Kaupan liitto odottaa maltillista alennusmyyntisesonkia. Mitään suurta alemylläkkää ei ole odotettavissa, vaan alennusmyynneistä odotetaan hyvin tavanomaisia.

Liiton kyselyn mukaan lähes 70 prosenttia kauppiaista aloittaa alennusmyynnit joulun välipäivinä tai heti vuodenvaihteen jälkeen. Valtaosa kauppiaista odottaa alennusmyyntien arvon pysyvän viime vuoden tasolla tai pienenevän.

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkalan mukaan kauppiaat ovat osanneet ostaa tavaraa sisälle sopivan määrän. Varastoihin ei siis ole välttämättä jäänyt juurikaan ylimääräistä tavaraa, josta pitäisi päästä eroon alennusmyyntien avulla.

Kuluttajista suurin osa uskoo käyttävänsä rahaa alennusmyynteihin edellisvuoden tahtiin. Yksi suuri tavararyhmä alennusmyynneissä on vaatteet.

Pekkalan mukaan hyvä talvi on vauhdittanut esimerkiksi talviurheiluvälineiden myyntiä, joten urheilukaupoilla ei ole välttämättä suuria tarpeita alennusmyynteihin.

- Yksi uusi piirre lienee se, että ruoka- ja päivittäistavarakaupoissa on ainakin jonkinlaisia alennuksia, Pekkala sanoo.

Pekkalan mukaan joulumyynti sujui odotusten mukaan.

Katso Marja Sannikan raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.