Aleksandr Bolshunovilta jäi luksusauto saamatta – "Ei olisi kunnioittavaa antaa Lada Kalinaa"

Venäläismitalistit ovat saaneet vuodesta 2006 lähtien luksusauton palkinnoksi suorituksestaan. Nyt kolme olympiakultaa voittanut Aleksandr Bolshunov ja muut Pekingin venäläismitalistit ovat jäämässä ilman autoa. Taustalla ovat Ukrainan sodan takia maahan kohdistuneet sanktiot.

Tokion olympialaisten venäläiset kultamitalistit saivat BMW X5 -auton ja muut mitalistit BMW X3:en. Venäläisille oli luvattu Pekingin kisojen saavutuksista ulkomaalaisvalmisteinen auto, mutta nyt tilanne on eri maahan kohdistuneiden sanktioiden vuoksi.

Ampuma- ja maastohiihtokommentaattori Dmitri Guberniev pohdiskeli mahdollista vaihtoehtoa luksusauton tilalle.

– Autojen kanssa on nyt hiukan vaikeaa. Ei olisi kunnioittavaa antaa Lada Kalinaa, joten heidän tulisi saada sen sijaan rahaa, Guberniev sanoi Sport24:lle.

Taitoluistelun kaksinkertainen olympiamitalisti Evgenia Tarasova ehdotti Championatin mukaan, että heille voisi antaa asunnot. Neuvostoliiton aikana oli hyvin yleistä, että urheilijat saivat asunnon palkinnoksi kansainvälisistä huippusuorituksista ja tuolloin he eivät joutuneet jonottamaan asuntoa kommunismin aikana.

Taitoluistelun olympiavoittaja ja nykyään poliitikko Svetlana Zjurova totesi, että asuntojen antaminen saattaisi suututtaa venäläisiä, sillä monet joutuvat olemaan jonossa. 

Lue myös:

    Uusimmat