Aleksander Barkovin seurakaveriksi kaupattu ruotsalaistähti purkaa tuntojaan – "Ei ole mitään järkeä jäädä"

Ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvistin NHL-ura jatkuu Florida Panthersin riveissä. Hörnqvist kaupattiin Floridan aurinkoon Pittsburgh Penguinsin riveistä.

Kaudesta 2014-15 lähtien Pittsburghia edustanut Hörnqvist iski viime kaudella 52 ottelussa 32 tehopistettä. Tästäkin huolimatta Pittsburgh halusi eroon 33-vuotiaasta hyökkääjästään. Hörnqvist aisti itsekin asian laidan.

– Kun he kysyvät sinulta, voisitko perua kauppaamisen estävän pykälän, ymmärrät, ettei sinua haluta. Jos sinua ei haluta, ei ole mitään järkeä jäädä, Hörnqvist sanoo Aftonbladetin haastattelussa.

Vaikka Hörnqvist olisikin halunnut jatkaa Pittsburghin riveissä, ei ruotsalaistähti kanna kaunaa kauppaamisestaan.

– En ole lainkaan katkera. Tämä on bisnestä. Tietysti olisi hauskempaa tuntea olonsa halutuksi. Kuulostaa siltä, että Panthers todella halusi minut, joten se tuntuu hienolta, Hörnqvist toteaa.

Hörnqvist lukeutui kuuden Pittsburghissa vietetyn kauden aikana joukkueen avainpelaajien joukkoon. Aikakausi on ollut myös menestyksekäs, sillä vyölle kertyi kaksi Stanley Cupin mestaruutta.

– Nämä kuusi kautta ovat olleet urani parasta ja hauskinta aikaa. Olen voittanut kahdesti Stanley Cupin ja pelannut Sidney Crosbyn sekä Jevgeni Malkinin kanssa, jotka ovat kaksi kaikkien aikojen kymmenestä parhaasta pelaajasta. Se on ollut fantastista, Hörnqvist hehkuttaa muistojaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja