Aleksander Barkov ottaisi Jussi Jokisen ilomielin takaisin Floridaan: "Kaikki rakastivat häntä"

35-vuotias hyökkääjäkonkari Jussi Jokinen on tällä hetkellä ilman sopimusta. Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov, 23, kokee, että Jokisen ominaisuudet vahvistaisivat mitä tahansa joukkuetta.

Pääkuvan videolla Barkovin tämän kauden ensimmäinen maali.

MTV Sport esitti torstaina Barkoville kysymyksen siitä, että Floridan alivoima (66,7 %) on tällä hetkellä tilastollisesti NHL:n heikointa ja ilmassa on ollut puheita, että Jokinen voisi olla hyvä vahvistus tähän tarpeeseen. 

– Jussi oli meillä pari vuotta (2014–2017) ja kaikki rakastivat häntä tyyppinä ja pelaajana. Jokainen tiimi olisi tyytyväinen hänen kaltaiseensa jätkään, hänen kokemukseensa, hänen työmoraaliinsa ja kaikkeen, Barkov sanoi. 

– Toivon todella, että hän saa sopimuksen johonkin joukkueeseen tai jopa meille. Hänen johtajuutensa olisi hieno lisä mihin tahansa joukkueeseen, Florida-kippari jatkoi.

Kausina 2015–2017 Jokinen toimi Floridan varakapteenina. Viime sesongin hän aloitti Edmonton Oilersissa, mutta kaudesta muodostui repaleinen ja Jokinen edusti sen aikana kaikkiaan neljää eri seuraa. Tämän vuoden syyskuussa Jokinen haki paikkaa Detroit Red Wingsin pelaavasta miehistöstä try out -sopimuksella, mutta ei onnistunut vakuuttamaan seuraa.

Kokenut Jokinen on pelannut NHL-urallaan kaikkiaan 951 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 191+372=563 tehopistettä. 54 pudotuspeliottelussa plakkariin on napsunut 32 (17+15) pinnaa.

Lue myös:

    Uusimmat