Mainos

Aldata menossa amerikkalaisomistukseen

Amerikkalaisyhtiön käteishinta on 19 prosenttia yli Aldatan eilisen pörssikurssin.

Amerikkalainen Symphony Technology Group ostaa ohjelmistoyhtiö Aldatan. Yhtiöt julkistivat tänään yhdistymissopimuksen, jonka mukaan Symphonyn tytäryhtiö Sauna Acquisition LCC tekee julkisen ostotarjouksen kaikista Aldatan osakkeista ja optioista.

Symphony tuli Aldatan suuromistajaksi jo aiemmin keväällä, kun se osti vajaan kolmanneksen siivun yhtiöstä sveitsiläiseltä Hitech Premiumilta. Symphonyn nyt tarjoama käteishinta on 1,82 euroa osakkeelta eli 19 prosenttia yli Aldatan eilisen pörssikurssin. Aldatan hallitus tukee kauppaa.

Aldata toimittaa vähittäiskaupalle ohjelmistoja kuten myymäläjärjestelmiä ja toimitusketjun hallintaohjelmistoja. Suomessa Aldatan asiakkaita ovat muun muassa Etola, Expert, HOK, Musta Pörssi, Tradeka ja Kesko.

Aldatan toimitusjohtajan Rene Homeyerin mukaan kauppa mahdollistaa yrityksen kehitykseen tarvittavat investoinnit. Aldata myös hyötyy Symphonin erikoisosaamisesta kaupan alan järjestelmissä.

- Omistuspohjan muutos karsii epäilyt uskottavuudestamme maailman johtavien kauppaketjujen strategisena järjestelmätoimittajana, hän sanoi yhtiön pörssitiedotteessa.

Homeyerin mukaan Aldata on etsinyt jo pitkään sopivaa tahoa tukemaan liiketoiminnan kansainvälistymistä.

Suomessa 80 työntekijää

Aldatalla on nykyään 12 toimipistettä kymmenessä maassa ja henkilökuntaa runsaat 600, joista yli puolet Ranskassa. Suomessa työntekijöitä on noin 80.

Kaikkiaan asiakkaita on runsaat 300 noin 50 maassa. Ruotsissa Aldatan asiakkaana on muun muassa TeliaSonera.

Kaupan jälkeen Aldata on osa yhdysvaltalaista ohjelmisto- ja it-alan yhtiötä Symphony Technology Groupia. Symphony-yhtiöiden vuosittainen liikevaihto on noin 850 miljoonaa euroa ja niissä työskentelee yli 7000 ihmistä.

Aldatan liikevaihto viime vuonna oli vajaat 90 miljoonaa euroa, ja se teki voittoa noin 5,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden alussa tulos ennen veroja kuitenkin painui tappiolle viime vuodesta ja liikevaihto pieneni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.