Mainos

Albright tuomitsi jyrkästi terrorin

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright tuomitsi tänään jyrkin sanoin terrorin käytön Lähi-idässä. Israeliin varhain keskiviikkona saapunut Albright vaati palestiinalaisten johtajia juurimaan terrorismin rauhanprosessin pelastamiseksi.

Albrightin mukaan Yhdysvallat tukee täysin Israelia sen taistelussa terrorismia vastaan.
-Tuon mukanani suorasukaisen viestin presidentti Bill Clintonilta ja Yhdysvaltain kansalta: tuemme teitä taistelussanne terroria vastaan ja turvallisuuden puolesta, Albright sanoi aloittaessaan tapaamisen Israelin presidentin Ezer Weismanin kanssa.

Albright saapui varhain keskiviikkona ensimmäiselle neuvottelumatkalleen Lähi-itään. Tel Avivin lentokentällä häntä oli vastassa Israelin ulkoministeri David Levy.

Joukko israelilaisia rauhanaktivisteja toivotti Albrightin tervetulleeksi soihtujen kera Tel Avivin lentokentän ulkopuolella. Matkalla Jerusalemiin tien varrella oli myös muutamia äärioikeistolaisia mielenosoittajia, jotka vaativat Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelujen keskeyttämistä.

Molemmilla osapuolilla velvollisuuksia

Matkalla Israeliin Albright muistutti sekä palestiinalaisia että israelilaisia molempien velvollisuuksista Lähi-idän rauhanprosessissa. Albright tapaa keskiviikkona Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun ja torstaina palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin.

-Toivon voivani palauttaa molemminpuolista luottamusta. Haluan korostaa molempien velvollisuuksia rauhanprosessissa, ja samalla nostattaa toivoa siitä, että rauha voidaan taata yhdessä, sanoi Albright ja totesi odottavansa tapaamisia realistisesti.

Virkakautensa ensimmäisen Lähi-idän matkan aikana Albright vierailee ensin Israelissa ja sen jälkeen Syyriassa, Egyptissä, Jordaniassa ja Saudi-Arabiassa, missä hän tapaa Persianlahden yhteistyöjärjestön jäsenmaiden edustajia.

Albrightin tarkoituksena on saada vauhtia Lähi-idän rauhanneuvotteluihin, jotka ovat olleet tuuliajolla siitä saakka, kun Israel alkoi maaliskuussa rakentaa juutalaisasuntoja arabien perinteisesti asumaan Itä-Jerusalemiin.

Ennen matkaa viranomaiset ovat luonnehtineet Albrightia lähinnä realistiksi eivätkä odotukset matkan tuomasta mahdollisesta läpimurrosta Lähi-idän kriisin ratkaisemiseksi ole olleet korkealla.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.