Mainos

Albright tapasi Netanyahun ja Arafatin

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright keskusteli myöhään lauantaina erikseen Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun sekä palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa New Yorkissa. Neuvottelujen tarkoituksena oli sysätä jumiutunutta Lähi-idän rauhanhanketta eteenpäin.

Albright kuvaa tapaamista Arafatin kanssa "hyväksi", mutta mitään yksityiskohtia hän ei ole kertonut. Tämän jälkeen Albright siirtyi neuvottelemaan Netanyahun kanssa. Yhdysvaltain edustajat toivovat voivansa kertoa jonkinlaisesta konkreettisesta edistymisestä rauhanhankkeessa ensi viikolla, jolloin presidentti Bill Clintonin on määrä tavata Arafat ja Netanyahu Washingtonissa.

Clinton neuvottelee erikseen kummankin johtajan kanssa, mutta amerikkalaisten mukaan Arafatin ja Netanyahun keskinäinen tapaaminenkin on tarvittaessa järjestettävissä. Rauhanhankkeen hitaaseen etenemiseen kyllästynyt Arafat on uhannut julistaa Palestiinan valtion puhuessaan maanantaina YK:n yleiskokoukselle. Amerikkalaisten mukaan tämä pelkästään pahentaisi tilannetta.

Lähi-idän rauhanhanke on ollut pysähdyksissä puolitoista vuotta. Osapuolten neuvottelujen aiheina ovat mm. Israelin joukkojen vetäminen Länsirannalta sekä turvallisuuskysymykset.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.