Mainos

Albright ryöpytti Bushin Irak-politiikkaa

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri arvostelee Yhdysvaltain politiikan saamaa uutta suuntaa Bushin kaudella. Erityisesti häntä huolestuttaa demokratian levittäminen väkipakolla.

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Madeleine Albright arvioi, että Irakin sotaretkestä saattaa tulla yksi Yhdysvaltain ulkopolitiikan pahimmista epäonnistumisista. Albright arvostelee rajusti presidentti George W. Bushin ulkopolitiikkaa New York Times -lehden haastattelussa.

- Saddam Hussein oli kauhea. Mutta en usko, että hänestä oli suoranaista vaaraa Yhdysvalloille. Ei sotaa voi käydä kaikkia niitä vastaan, joista ei pidä, Albright laukoo.

Bill Clintonin presidenttikaudella ulkoministerin tehtäviä hoitanut Albright pahoittelee Yhdysvaltain ulkopolitiikan Bushin kaudella saamaa uutta suuntaa. Erityisesti häntä kuohuttaa demokratian levittäminen väkipakolla.

- Minua huolestuttaa erityisesti se, että demokratia on saamassa huonon maineen, kun se yhdistetään pakkoon ja miehitykseen, hän sanoo ja lisää, että demokratiaan pakottaminen on jo itsessään ristiriitaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.