Mainos

Albright: Pommit lähensivät Yhdysvaltoja Afrikkaan

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tänään, että Yhdysvaltain lähetystöihin Itä-Afrikassa kohdistuneet iskut eivät aja amerikkalaisia pois mantereelta vaan pikemminkin yhdistävät Yhdysvaltoja ja Afrikkaa.

-Terroristit, jotka haluaisivat ajaa meidät erilleen, ovat todellisuudessa tuoneet meidät kaikki lähemmäksi toisiamme, sanoi Tansaniaan vierailulle saapunut Albright tiistaina. Hän korosti, että tansanialaiset ja yhdysvaltalaiset surevat yhdessä hyökkäysten uhreja.

Dar-es-Salaamin lähetystöön kohdistuneessa pommi-iskussa kuoli kymmenen ihmistä. Uhreissa ei ollut amerikkalaisia toisin kuin Keniassa, missä lähes 250 kuolleesta 12 oli amerikkalaisia. Albright kierteli tuhoutuneessa Yhdysvaltain lähetystössä ja kiinnitti rakennuksen ulkoseinään julisteen, jossa sanottiin: Tämä ei ole politiikkaa, tämä ei ole uskontoa, tämä on murha. Yhdysvaltalaisia on arvosteltu heidän käytöksestään Kenian pommin jälkimainingeissa. Arvostelijoiden mukaan amerikkalaiset keskittyivät iskun jälkeen omiensa pelastamiseen.

East African Standard -lehti palasi vielä tänään aiheeseen. Lehti ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että Yhdysvallat on luvannut kahden miljoonan dollarin palkkion pommi-iskujen tekijöiden jäljille johtavista tiedoista. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan Yhdysvaltain on tehtävä vielä lisää osoittaakseen, että se jakaa Kenian ja Tansanian surun, lehti vaati. Albright vierailee Keniassa myöhemmin tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.