Mainos

Albright: Natolle ja Venäjälle yhteinen joukko-osasto

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright ehdotti tänään, että Nato ja Venäjä ryhtyvät kehittämään yhteistä sotilasprikaatia. Albright esitti myös, että Nato ja Venäjä perustavat yhteisen neuvoston "edistämään säännöllistä vuoropuhelua tärkeissä turvallisuuskysymyksissä".

Albright hahmotteli Naton ulkoministereille Brysselissä pitämässään puheessa yhdysvaltalaista strategiaa sotilasliiton laajentumiselle. Strategiaan kuuluvat nopeat jäsenyysneuvottelut ehdokasmaiden kanssa sekä yhteistyön tiivistäminen Venäjän kanssa. Albrightin mukaan uudistunut Nato lisää vakautta Euroopassa.

Naton ja Venäjän yhteiset joukot voivat rakentua Bosnian rauhanturvajoukoista saatuihin hyviin kokemuksiin. Yhteisen prikaatin kehittäminen voi Albrightin mukaan alkaa saman tien.

Nato katsoo Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan, ettei vapaata ja kokonaista Eurooppaa voida rakentaa ilman, että demokraattinen Venäjä on osa Eurooppaa. Albrightin mukaan useimmat venäläiset ymmärtävät tai tulevat ymmärtämään, että heidän "suuri valtionsa" voi parhaiten luoda turvallisen tulevaisuutensa Euroopassa ottamalla uudistuneen Naton kumppanikseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.