Mainos

Albright: Milosevicin lupaukset eivät riitä

Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin mukaan Venäjän presidentin Boris Jeltsinin ja Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin tämänpäiväisissä neuvotteluissa saavutettiin edistystä. Milosevicin on kuitenkin tehtävä enemmän Kosovon tilanteen ratkaisemiseksi, Albright vaati.

Albrightin mukaan Milosevic ei täyttänyt kaikkia yhteysryhmän vaatimuksia. Erityisesti hän huomautti, ettei Milosevic vieläkään luvannut vetää turvallisuusjoukkoja pois Kosovosta. Kaikki Kosovon kriisin ratkaisuun tähtäävät vaihtoehdot ovat Albrightin mukaan vielä harkinnassa, myös voimatoimien käyttö.

Jeltsin soitti tänään Yhdysvaltain presidentille Bill Clintonille kertoakseen hänelle neuvottelujen tuloksista, ilmoitti Kreml. Kremlin lausunnon mukaan Clinton oli ilmaissut tyytyväisyytensä neuvottelujen tuloksiin.

Milosevic ei ole täyttänyt kaikkia Euroopan unionin hänelle asettamia ehtoja, totesi puolestaan Itävallan ulkoministeri Wolfgang Schüssel Cardiffissa tutustuttuaan Moskovan neuvottelujen jälkeen annettuun julkilausumaan.
-Milosevic ei ole hyväksynyt EU:n ensimmäistä ehtoa, joka on asevoimien vetäminen Kosovosta, ulkoministeri sanoi. Hänen mukaansa tämä on erittäin oleellinen ehto.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.