Mainos

Albright kannusti serbejä jäämään Kosovoon Pristinaan

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright kehotti tänään Pristinassa serbejä jäämään Kosovoon äskettäisestä serbimiesten joukkosurmasta huolimatta. Albright teki tänään päivän mittaisen vierailun Kosovoon.
-Naton rauhanturvajärjestelmä on perustettu tänne suojelemaan heitä. Me haluamme heidän jäävän, Albright totesi. Hän puhui tavattuaan Naton johtamien rauhanturvajoukkojen komentajan Michael Jacksonin sekä YK:n siviilihallinnon johtajan Bernard Kouchnerin.

Albright, Madeleine Kosovossa


Italiasta Kosovoon saapuneen Albrightin ohjelmaan kuuluivat myös tapaamiset Kosovon ortodoksikirkon johtajan piispa Artemijen samoin kuin Kosovon vapautusarmeijan ja albaanijohtaja Ibrahim Rugovan puolueen edustajien kanssa. Matkalla tapaamiseen Artemijen kanssa Albright joutui kohtaamaan vihaisen ihmisjoukon, joka huusi ulkoministerille vastalauseita. Noin kolmikymmenpäinen joukko ihmisiä oli kerääntynyt luostarin ulkopuolelle huutamaan "Slobo!" ja "Serbia!". Vihaiset serbit sylkivät myös kohti Albrightin autosaattuetta sen kulkiessa Gracanican kaupungin halki. Serbit hautasivat eilen 14 serbimiestä, jotka murhattiin viime perjantaina kun he olivat korjaamassa satoa Grackon kylän liepeillä. Albright kutsui tapausta hirvittäväksi, mutta hän sanoi Kfor-joukkojen suojelevan kaikkia Kosovon asukkaita ja kannusti serbejä jäämään. Hän myös kehotti serbijohtajia huolehtimaan siitä, että Kosovo säilyy monikansallisena.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.