Mainos

Albright ja Primakov edistyivät Nato-keskustelussa

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit Madeleine Albright ja Jevgeni Primakov edistyivät neuvotteluissaan sotilasliitto Naton ja Venäjän suhteista, sanottiin Venäjän ulkoministeriön tiedotteessa.

Tarkemmin ei neuvottelujen edistymisestä kuitenkaan kerrottu. Tämänpäiväinen tapaaminen järjestettiin yllättäen ja se siirsi Albrightin kotimatkaa myöhemmäksi. Ulkoministerit keskustelivat aiheesta jo eilen ja kertoivat tuolloin edistyneensä kiistakysymyksissä.

Venäjän ja Naton on määrä allekirjoittaa toukokuun lopulla suhteitaan koskeva sopimus. Venäjä vaatii edelleen Natolta sitovia takeita siitä, ettei se sijoita ydinaseita tai taistelujoukkoja pysyvästi Naton uusiin jäsenmaihin. Nato on ilmoittanut, ettei sillä ole tuollaisia suunnitelmia, muttei kuitenkaan halua antaa sitovia takeita.

Länsimaisten diplomaattien mukaan sopimus sisältää Naton ja Venäjän yhteisen neuvoston, jossa Venäjä voisi sanoa sanansa turvallisuusetujaan koskevissa kysymyksissä. Seuraavan kerran Venäjän ulkoministeri neuvottelee Naton pääsihteerin Javier Solanan kanssa tiistaina Luxemburgissa.
(STT-Reuter-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.