Mainos

Albright hieroo Lähi-idän rauhaa

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright aloitti tänä iltana keskustelut palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa Lähi-idän vaikeuksissa olevista rauhanneuvotteluista. Aiemmin päivällä Albright neuvotteli kiistakysymyksistä myös Israelin pääministerin Ehud Barakin kanssa.

Palestiinalaiset ovat ilmoittaneet, ettei neuvotteluissa voida edistyä ennen kuin Israel lopettaa kaiken rakentamisen palestiinalaisalueilla sijaitsevissa juutalaisten siirtokunnissa. Barak lupasi eilen Israelin jäädyttävän uudet rakennushankkeet neuvottelujen ajaksi, mutta palestiinalaisten mielestä tämä ei riitä. Osapuolet kiistelevät myös israelilaisten joukkojen viikkokaupalla lykkääntyneestä vetäytymisestä osasta Länsirantaa. Israel on aikonut vetäytyä lähes asumattomilta alueilta, palestiinalaiset taas haluavat vetäytymisen tapahtuvan asutuskeskuksista.

Palestiinalaisten pääneuvottelijan mukaan neuvottelut Israelin kanssa jatkuvat huomenna, mutta vain siirtokuntakysymyksestä. Albright on vieraillut nelipäiväisen kiertomatkansa aikana jo Syyriassa. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Albright jatkaa matkaansa vielä Egyptiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.