Mainos

Albright arvostelee Kiinan ihmisoikeuksia

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on tänään arvostellut Kiinaa siitä, ettei se noudata allekirjoittamiaan ihmisoikeussopimuksia.

Madeleine Albright

Albright puhui YK:n ihmisoikeuskomission kokouksessa Genevessä. Hän sanoi, että Kiinan käytäntö on aina ollut kaukana sopimusten määräyksistä ja että tilanne on käynyt huonommaksi kuluneen vuoden aikana. Esimerkkeinä hän mainitsi poliittisten ja uskonnollisten ryhmien toiminnan lopettamisen, ilmaisuvapauden rajoittamisen ja Tiibetin tilanteen.

Albright pyysi tukea Kiinaa koskevalle lausunnolle, jonka Yhdysvallat aikoo esittää huhtikuun puolivälissä. Kiina on saanut aina aikaisemmin torjutuksi Geneven ihmisoikeuskomissiossa tilannettaan koskevat lausunnot. Kiina keskeytti ihmisoikeuksia koskevan vuoropuhelunsa Yhdysvaltain kanssa, kun Nato pommitti Kiinan Belgradin suurlähetystöä viime vuonna Jugoslavian pommitusten yhteydessä. Kiinan ulkoministeriön edustaja torjui tänään vuoropuhelun aloittamisen Yhdysvaltain vastakkainasetteluun pyrkivän asenteen vuoksi.
(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.