Mainos

Alberto-myrsky lähestyy Floridaa

Trooppisen pyörremyrsky Alberton uskotaan saapuvan Floridaan huomenna. Kuubassa Alberto on jo ajanut kymmeniä tuhansia ihmisiä evakkoon.

Tämän vuoden ensimmäinen, Albertoksi nimetty trooppinen pyörremyrsky etenee kohti Yhdysvaltain rannikkoa. Suureen osaan Floridan länsirannikkoa on annettu Alberton vuoksi myrskyvaroitus.

Alberton tuulet puhalsivat yli 30 metriä sekunnissa. Se luokitellaan hirmumyrskyksi, kun tuulennopeus on noin 33 metriä sekunnissa.

Alberto saattaa vielä voimistua ennen huomista, jolloin se saavuttaa Floridan rannikon. Sen uskotaan pyyhkäisevän osavaltion yli ja palaavan takaisin Atlantille.

Kuubassa Alberton vuoksi on jouduttu evakuoimaan 26 000 ihmistä Pinar del Rion maakunnan alavilta alueilta. Lisäksi eilen loukkaantui kahdeksan ihmistä, kun tornado runteli yli 50 kotia Havannan eteläpuolella.

Kuubaan ja Yhdysvaltoihin saattaa iskeä tänä vuonna 8 - 10 hurrikaania. Niistä kuuden pelätään olevan vähintään kolmosluokan hirmumyrskyjä, kuten tuhoisat Katrina ja Rita viime vuonna.

Viime vuonna Atlantilla syntyi ennätykselliset 28 myrskyä, joista 15 kehittyi trooppiseksi hirmumyrskyksi eli hurrikaaniksi. Pahin oli Katrina, joka aiheutti laajaa tuhoa New Orleansin alueella.Se vaati 1300 ihmishenkeä ja vei kodin kymmeniltätuhansilta.

Viranomaiset ovat varoittaneet, etteivät New Orleansin patorakennelmat kestä enää Katrinan kaltaista höykytystä.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.