Mainos

Albertinkadun murhien tutkinta loppusuoralla

Helsingin rikospoliisi on saanut Albertinkadun kolmen murhan ja kahden murhanyrityksen tutkimukset loppusuoralle.

Rikoskomisario Kari Tolvasen mukaan vain muutamia kuulusteluja on enää tekemättä ja joitain lausuntoja saapumatta. Esitutkintapöytäkirja lähetetään syyttäjälle syyteharkintaan todennäköisesti toukokuun alkupuolella.

Rikospoliisi on tutkinut laajasti tapauksen taustoja asian vakavuuden vuoksi. Taustojen selvittämisen on tehnyt kuitenkin työlääksi epäiltynä olevan espoolaisnaisen täydellinen vaikeneminen.

Rikospoliisi tutki tarkkaan myös sitä, olivatko ampumaradalla uhreiksi joutuneet miehet epäillylle entuudestaan tuttuja. Eräällä uhrilla olisi ollut periaatteellinen mahdollisuus tuntea epäilty. Tutkimusten perusteella kuitenkin varmistui, että epäilty ei tuntenut entuudestaan uhreja eikä hän ollut myöskään sopinut kenenkään kanssa tapaamista ampumaradalle.

Epäillyn aikaisempaa aseenkäsittelyä selvitettäessä ilmeni, että hän oli aikaisemmin käynyt ampumassa käsiaseella opiskeluaikoinaan noin kymmenen vuotta sitten. Muuten hänen mahdollisesta ampumaharrastuksestaan ei saatu lisäselvyyttä. Albertinkadun ampumaradalla hän kävi todennäköisesti ensimmäistä kertaa. Epäillyn vangitsemisasiaa käsitellään uudestaan käräjäoikeudessa ensi viikon torstaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.