Mainos

Albanian räjähdysturman uhriluku kasvaa pelastustöiden edetessä

Raivaus- ja pelastustyöt Albanian massiivisen räjähdysonnettomuuden jäljiltä jatkuvat edelleen. Illalla viranomaiset vahvistivat, että turmassa oli kuollut ainakin yhdeksän henkeä. Määrä saattaa edelleen kasvaa, sillä kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa ja monien loukkaantuneiden tila on vakava.

Pääministeri Sali Berisha lupasi, että viranomaiset tekevät parhaansa ja työtä jatketaan, kunnes kaikki kadonneet on löydetty.

Turma sattui eilen, kun sotilaat olivat purkamassa suurta ammusvarastoa Gerdecin tukikohdassa pääkaupunki Tiranan pohjoispuolella. Räjähdysten sarja tuhosi yhden varastoista kokonaan, raunioitti taloja ja hajotti ikkunoita vielä kilometrien päässäkin.

Silminnäkijät kertoivat räjähdysten aukaisseen maahan halkaisijaltaan jopa 50 metrin kraattereita. Kuollutta karjaa lojuu ympäriinsä ja puita on repeillyt palasiksi.

Viranomaisten mukaan yli 300 asuintaloa tuhoutui täysin ja parisataa kärsi mittavia vahinkoja. Ihmisiä loukkaantui liki 250, ja heistä parinkymmenen tila on erittäin vakava. Muutamia on lennätetty hoitoon Kreikkaan ja Italiaan.

Onnettomuushetkellä varastolla työskenteli noin 120 henkilöä.

Albania on yrittänyt jo vuosikaudet päästä eroon kommunistihallinnon keräämistä arsenaaleista, jotka koostuvat enimmäkseen jo vanhentuneista kiinalaisista ja venäläisistä asetarvikkeista. Nato on asettanut purkamisen yhdeksi ehdoksi maan jäsenyydelle sotilasliitossa.

Pääministeri Berishan mukaan kymmeniä vuosia vanhaa aseistusta on Albanian riesana jopa satatuhatta tonnia.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.