Mainos

Albanian presidentti erosi

Albanian presidentti Sali Berisha on ilmoittanut eroavansa. Eroilmoitusta oli osattu odottaa sen jälkeen, kun Berishan Demokraattinen puolue hävisi viime kuun lopussa parlamenttivaalit. Berisha aikoo jatkaa puolueensa edustajana uudessa parlamentissa, jonka on määrä kokoontua ensimmäiseen istuntoonsa illalla.

Berisha sanoi erokirjeessään parlamentille, että hän jatkaa markkinatalouden arvojen ja päämäärien puolustamista parlamentissa mieluummin kuin tekee yhteistyötä vastustajiensa kanssa. Samalla hän varoitti kommunismin paluun aiheuttamasta vaarasta.

Berisha taipui pitämään ennenaikaiset parlamenttivaalit, kun Albania ajautui sekasortoon epäonnistuneiden sijoitusohjelmien takia. Kansa oli menettänyt malttinsa, kun sijoitusyhtiöiden kaatuminen vei monilta piensijoittajilta koko omaisuuden. Viisi kuukautta kestäneet levottomuudet vaativat 1800 ihmisen hengen.

Viisi vuotta vallassa ollut Berisha toivoi erokirjeessään, että tilanteen rauhoituttua ihmiset muistaisivat myös demokraattisen puolueen saavutukset. Uudeksi presidentiksi noussee vaalit voittaneen Sosialistisen puolueen pääsihteeri Rexhep Mejdani.

Sosialisteilla on uudessa parlamentissa 99 paikkaa ja demokraateilla vain 27.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.