Mainos

Albanian presidentti eroaa

Albanian presidentti Sali Berisha ilmoitti tänään, ettei hän aio jakaa valtaa parlamenttivaalit voittaneen vasemmiston kanssa. Berisha ei kertonut, miten ja koska hän aikoo erota. Jo ennen vaaleja hän sanoi eroavansa, jos vasemmisto voittaa vaalit.

Sunnuntaisten vaalien lopullinen tulos ei ole valmistunut, mutta sosialistit liittolaisineen ovat saamassa murskavoiton Berishan Demokraattisesta puolueesta.
-En hyväksy vallanjakoa sosialistien kanssa, sanoi Berisha toimittajille tänään. Kun häneltä kysyttiin, merkitseekö se eroamista, hän vastasi: "Ehdottomasti."

Albanian väliaikainen hallitus syyttää presidentti Sali Berishaa vaalien jälkeisen vallansiirron hankaloittamisesta. Presidentti Berisha yritti hallituksen tiedottajan Vladimir Prelan mukaan yöllä estää uuden sosialistisen sisäministerin nimittämisen ulkomaille paenneen sisäministerin Belul Celon tilalle. Presidentti oli erittäin hermostunut ja suostui sisäministerinimitykseen vasta useiden tuntien puhelinkeskustelujen jälkeen.

Panssariautot olivat sitä ennen ajaneet pääkaupungin Tiranan halki, ja aseelliset ryhmät olivat aikaisina aamutunteina vastakkain keskustassa. Ryhmät hajaantuivat kuitenkin ilman laukaustenvaihtoa.

Presidentti Berishan johtama demokraattinen puolue on myöntänyt hävinneensä sunnuntain parlamenttivaalit sosialisteille. Albaniaa on maaliskuusta saakka hallinnut sosialisti Bashkim Finon johtama monipuoluehallitus, mutta todellinen valta on ollut presidentin puolueella.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.