Mainos

Albanian oppositio perusti demokraattisen foorumin

Seitsemän Albanian oppositiopuoluetta perusti tänään demokraattisen foorumin, jonka päämääränä on painostaa maan hallitusta eroamaan. Opposition yhteenliittymä lupasi myös tutkituttaa sijoitusskandaalin, jonka seurauksena tuhannet albanialaiset menettivät rahansa.

Sisäministeriö kiisti tänään opposition sanomalehdessä esiintyneet tiedot, joiden mukaan poliisi on pidättänyt noin 700 opposition kannattajaa viikonlopun mellakoinnin jälkeen. Pidätettyjen kerrottiin olevan lähinnä etelän kaupungeista, missä mielenosoittajat sytyttivät tuleen valtion rakennuksia sekä demokraattisen puolueen tiloja.

Sisäministeriön mukaan noin 250 ihmistä on otettu kiinni kuulusteluja varten viikonlopun tapahtumien selvittämiseksi. Eilen Albanian viranomaiset asettivat kolme oppositiojohtajaa syytteeseen osallisuudesta väkivaltaisiin mielenosoituksiin.

Oppositiossa olevat sosialistit ovat syyttäneet hallitusta otteen kiristämisestä maassa. Sosialistien edustajan mukaan joukoittain ihmisiä on pidätetty ja Albaniaan on käytännössä julistettu poikkeustila.

Rahansa menettäneet albanialaiset jonottavat joka päivä terveysasemilla luovuttaakseen vertaan rahasta. Paikallisten lehtien mukaan verta on ollut kaupan selvästi enemmän sen jälkeen kun sijoitusyhtiöitä alkoi mennä nurin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.