Mainos

Albania varautuu uusiin Jugoslavian hyökkäyksiin

Albanian presidentti Rexhep Meidani sanoo, että Albania on vahvistamassa joukkojaan Jugoslavian vastaisella rajalla torjuakseen serbijoukkojen mahdolliset uudet hyökkäykset. Ranskalaisen radioaseman haastattelussa Meidani sanoi kuitenkin, ettei hän usko uusiin välikohtauksiin maiden välisellä rajalla. Jos uusia provokaatioita esiintyy, Albanian asevoimat ovat valmiina suojelemaan rajaseudun siviiliväestöä, presidentti sanoi.

Eilen Albania ilmoitti serbijoukkojen tunkeutuneen rajan yli ja vetäytyneen takaisin vasta tunteja kestäneiden taisteluiden jälkeen. Myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö vahvisti Kamenican kylässä käydyt taistelut. Jugoslavia sen sijaan kiisti tiedot joukkojensa tunkeutumisesta Albanian puolelle.

Jugoslavia kieltää rauhanturvajoukot

Jugoslavia kieltäytyy yhä rauhanesityksestä, joka sallisi Kosovoon aseelliset rauhanturvajoukot. Nato sanoo harkitsevansa kaikkia mahdollisi keinoja pakolaisten palauttamiseksi Kosovoon. Nato on jatkanut iskujaan eri puolilla Jugoslaviaa samaan aikaan kun Jugoslavian joukkojen kerrotaan tulittaneen Albanian puolelle.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.