Mainos

Albania muuttaa kantaansa Kosovoon

Albanian hallitus varoitti eilen, että se saattaa tarkistaa asennettaan Kosovon kriisiin, koska Jugoslavian hallitus ei vaikuta halukkaalta lopettamaan väkivallan käyttöä maakunnassa.

-Koska Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei osoita minkäänlaisia merkkejä halukkuudesta luopua väkivallan käytöstä, Albanian hallitus katsoo, että sen on tarkistettava politiikkansa kiistan osapuolia kohtaan, pääministeri Fatos Nano sanoi hallitukselle antamassaan lausunnossa.

Albania on saanut kansainvälistä kiitosta maltillisesta asenteestaan Kosovon albanialaisten ja Serbian turvallisuusjoukkojen välisiin yhteenottoihin. Hallitus tukee Kosovon albaanien pyrkimyksiä saada laajempi itsehallinto Jugoslavian sisällä. Nano enteili kuitenkin hallituksen kantaan muutosta todetessaan, että ihmiset ovat Kosovossa tarttuneet aseisiin ja järjestäytyneet, mitä ei voi jättää huomioimatta.

Yhteenotot Kosovossa jatkuivat eilen. Serbian sisäministeriö ilmoitti poliisin tuhonneen "suuren terroristijoukon", mitä termiä Serbia tavallisesti käyttää vastarintaa harjoittavista albaaneista. Välikohtaus sattui Crnobergin kaupungissa, kun albaanit yrittivät sulkea erään tien. Myös yksi poliisi sai surmansa.

Nato on samaan aikaan nkehitellyt suunnitelmaa sijoittaa joukkoja Pohjois-Albaniaan, Kosovon rajan tuntumaan. Alueelle on viime päivinä paennut yli 1 000 albaania Kosovosta. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on jakanut ruokaa pakolaisille, jotka ovat tarponeet tuntikaupalla vaikeakulkuisessa vuoristossa. Pakomatkalla on koettu dramaattisia hetkiä. Albanian viranomaisten mukaan mm. pieniä lapsia on menehtynyt vuoriston ankarissa oloissa.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.