Mainos

Albaaniväestön massakarkoitukset alkaneet

Serbijoukot ovat aloittanee albaaniväestön massakarkotukset Kosovon suurimmasta kaupungista Pristinasta ja tuhoavat heitä koskevia tiedostoja. Lukittu pakolaisjuna saapui Makedoniaan.

Sadat tuhannet albaanit ovat jo paenneet Kosovosta serbijoukkojen väkivaltaisuuksia. Myös serbiperheitä on siirtynyt Etelä-Unkariin pakoon Naton ilmaiskuja.

Pakolaisten kertomuksen mukaan heidät oli eilen koottu yhteen eri puolilta Pristinaa ja ajettu junaan, jonka ovet oli myöhemmin lukittu. Sadat junaan ahdatut pakolaiset saivat odottaa useita tunteja matkaanlähtöä ilman vettä ja ruokaa.

-Poliisi saapui eilen aamulla ja patisti meidät matkaan. He ammuskelivat ilmaan, joten meidän oli lähdettävä, sanoi Berishe, 38. Hänen kuusihenkinen perheensä oli saanut vain kolme tuntia aikaa pakatakseen tavaransa ja saapuakseen juna-asemalle.

Pakolaisjuna pysähtyi Blacen rajanylityspaikan ohitettuaan ja Makedonian rajavartijat rekisteröivät sadat uudet tulokkaat ulkosalla kirpeässä aamuilmassa.

Kansainvälinen apu pelastaisi nälältä Kosovossa

Vain kansainvälinen ruoka-apu voi pelastaa Kosovossa yhä olevat nälältä. Tätä korostaa Maailman elintarvikejärjestön WFP:n johtaja Catherine Bertini.

Kosovoon jääneiden pakolaisten ruoka loppuu vajaan kahden viikon kuluttua, sillä avustusjärjestöjen ruuanjakelujärjestelmä on murtunut. Ihmisiä ei ole kuitenkaan vaarassa kuolla nälkään. WFP:llä ei ole nyt henkilökuntaa Kosovossa ja sinne on mahdotonta lennättää ruokaa. WFP yrittää nyt saada riittävästi sopivia kuorma-autoja ruuan viemiseksi Kosovoon.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.