Mainos

Albaanijoukkue hakee turvapaikkaa

Albanialainen nuorten jalkapallojoukkue on hakenut turvapaikkaa Suomesta. Joukkue osallistui heinäkuussa järjestettyyn Helsinki cup -jalkapalloturnaukseen. Turnauksen jälkeen joukkueen pelaajat ja huoltajat hakivat turvapaikkaa Helsingin poliisilta.

23 turvapaikanhakijasta 17 on alaikäisiä, ja vanhimmat joukkueen huoltajat ovat noin 50-vuotiaita. Pelaajien vanhemmat ovat Albaniassa. Jos alaikäisille pelaajille myönnetään Suomessa turvapaikka, myös heidän vanhemmillaan on oikeus tulla maahan.
Joukkue odottaa turvapaikkapäätöstä Oulun lähellä, Ruukin vastaanottokeskuksessa.

Ulkomaalaiskeskuksen väliaikainen johtaja Jussi Ilvesmäki korostaa, että päätös turvapaikan saannista tehdään aina yksilökohtaisesti, ei joukkueittain.
-Mikään organisaatio tai yhteenliittymä, esimerkiksi urheilujoukkue ei voi olla hakijana.

Hakemukset kiireellisinä

Ulkomaalaisvirasto käsittelee alle 18-vuotiaiden hakemukset sisäasiainministeriön ohjeen mukaan kiireellisenä.
Hakemukset tutkii ensin poliisi, jonka antaman selvityksen perusteella ulkomaalaisvirasto tekee asiassa päätöksen. Ennen päätöksentekoa kuullaan ulkomaalaisvaltuutettua. Kielteisestä lausunnoista voi valittaa Uudenmaan lääninoikeudelle.

Turvattomuus taustalla?

Suomesta turvapaikkaa pyytävät albaanit perustelevat pyyntöään Albanian uhkaavilla oloilla. Albanialaisen juniorijalkapallojoukkueen johtaja sanoo, että päätös pyytää turvapaikkaa syntyi yhdessä - ja ennen kuin albanialaiset tulivat Suomeen.

Suomen ja Albanian suhteita hoitava suurlähettiläs Tapio Saarela on sitä mieltä, että Albaniasta ei tarvitse lähteä levottomuuksien takia. Sen sijaan köyhyys on jo toinen asia, lähettiläs sanoo Radio Novan haastattelussa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.