Mainos

Alaston cowboy voi haastaa makeisfirman oikeuteen tavaramerkin varastamisesta

Newyorkilainen "alastomana cowboyna" tunnettu kitaristi Robert Burck voi haastaa oikeuteen M&M-makeisia tuottavan yrityksen ja sen mainostoimiston. Kyse on alastoman cowboyn tavaramerkistä.

Kitaraa soittavasta Robert Burckista on tullut New Yorkin Times Squaren vakiohahmo. Burck soittaa kitaraansa valkoiseen cowboy-hattuun, valkoisiin cowboy-bootseihin ja valkoisiin alushousuihin pukeutuneena. Turistit poseeraavat miehen kanssa ja sujauttavat rahaa hänen bootseihinsa.

Mies on kuitenkin saanut hahmolleen kilpailijan suosittuja M&M-makeisia tuottavasta yrityksestä. Mars ja Chute Gerdeman -yritykset lanseerasivat talvella video- ja printtimainoksia, joissa M&M-makeinen soitti kitaraa valkoiseen stetsoniin, bootseihin ja alushousuihin pukeutuneena.

Burck haastoi yritykset oikeuteen, koska sanoo rekisteröineensä alastoman cowboyn nimen ja samankaltaisten hahmojen tavaramerkit itselleen. Kanteen mukaan mainokset loukkaavat Burckin yksityisyyden oikeutta ja tavaramerkkiä käyttämällä samankaltaisuutta kaupallisiin tarkoituksiin kysymättä häneltä lupaa.

Newyorkilainen oikeusistuin on nyt päättänyt, että kanteen eteneminen voi jatkua. Tuomari kuitenkin hylkäsi syytteen yksityisyyden suojan rikkomisesta, koska laki ei suojaa luotuja hahmoja.

Mars kieltäytyi kommentoimasta tulevaa oikeudenkäyntiä, mutta sanoi kuitenkin hoitavansa tapauksen asianmukaisesti.

Burck tavoittelee jopa 100 miljoonan dollarin eli noin 64 miljoonan euron korvauksia.

(MTV3-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.