Mainos

Alastomana teatteriin

Helsingissä huomenna esitettävässä Ihmisen asussa -teatteriesityksessä ei asuilla pöyhkeillä. Nykytanssikeskus Zodiakin järjestämässä teatteriesityksessä sekä esiintyjät että katsojat ovat alasti.

Ihmisen asussa -esitys on saanut ensi-iltansa jo marraskuun alussa, mutta tähän saakka katsomossa on istuttu vaatteet päällä. Huominen esitys on erikoisnäytös.

- Me ollaan lähestytty alastomuutta esiintyjien kanssa pohtimalla, että voiko alastomuus näyttämöllä olla nautinnollista, voiko se olla jotain muuta kuin häpeää tai omien rajojen väkivaltaista rikkomista, kertoo esityksen ohjaaja Milja Sarkola.

Huomisessa näytöksessä katsojat saavat esittää itselleen samat kysymykset.

- Toivoisin, että ihmiset suhtautuisivat tähän näytökseen niin, että he keskittyisivät siihen miltä itsestä tuntuu, eikä siihen miltä naapuripenkissä näyttää.

Vain takki jää narikkaan

Huomenna Kaapelitehtaalla järjestettävään teatteriesitykseen saavutaan normaalisti vaatteet päällä. Narikkaankin riisutaan vain takki. Loput vaatteista riisutaan omalla paikalla.

Paljaat pyllyt lasketaan esityssalissa teddy-kankaalla vuoratuille penkkiriveille. Perinteiset penkit poistetaan teatterista erikoisnäytöksen ajaksi. Talo tarjoaa jokaiselle katsojalle pefletin.

Kirjavaa palautetta

Aiempien esitysten jälkeen Zodiakille on saapunut palautetta, jossa ihmiset ovat kertoneet hyväksyneensä esityksen jälkeen oman kehonsa sellaisena kuin se on.

- Monilla meillä on estoja ja häpeänkokemuksia. Toivon, että tämän esityksen jälkeen katsojille muodostuisi rakastavampi suhde omaan kehoonsa, toteaa Sarkola.

Kiinnostus loppuunmyytyyn erikoisnäytökseen on ollut suurta.

- Muun muassa nudistiryhmä on ollut kiinnostunut lisäesityksestä, samoin taiteentekijät.

Kaikki eivät kuitenkaan suhtaudu alastomuuteen Sarkolan toivomalla tavalla.

- Nettikeskustelut ovat olleet aika ala-arvoisia. Keskusteluista käy ilmi, että toiset mieltävät alastomuuden pornoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.