Mainos

Alanko: Lakko on täysin väärässä paikassa

Teknologiateollisuudessa alkoi aamulla ylempien toimihenkilöiden lakko.

Työnantajapuolen keskusjärjestön edustaja, Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alangon mielestä tarjotulla raamiratkaisulla olisi ollut syytä tehdä ratkaisu. Hän ei usko, että kaikki 10 000 ylempää toimihenkilöä lähtevät mukaan lakkoon.

- En usko, että lakko kovin kattavasti lähtee liikkeelle. Tämä raamiratkaisu kokonaisuudessaan oli ylemmille toimihenkilöille, mutta heillä oli selvästikin halu rahan jakamisen osalta tämmöiseen jäykkään malliin, ja toisaalta matkakysymys oli heillä asialistalla loppuun saakka, Alanko toteaa MTV3:n Uutisille.

Teknologiateollisuus oli valmis hyväksymään ratkaisun, jossa kaksi kolmasosaa rahasta olisi jaettu viime kädessä yleiskorotuksena.

- Avoin mallihan oli ensisijainen lähtökohta, mutta tuntuu ettei tämän tyyppinen ratkaisu ollut hyväksyttävissä ylemmille toimihenkilöille. Pahoittelen tätä tilannetta ja minusta tämä on valitettavaa. Voin sanoa, että aika turhaan ovat monet ylemmät toimihenkilöt jäämässä kotiin jos niin päättävät tehdä.

Alangon mielestä jokainen lakkopäivä on hukkaan heitettyä aikaa

- Täytyy muistaa minkälaisessa taloudellisessa tilanteessa elämme. Nyt kaikki suhdannenäkymät ovat pikemminkin negatiivisia, joten lakko tässä mielessä on todella huonosti harkittu toimenpide. Tämä on ensimmäinen ylempien toimihenkilöiden lakko teknologiateollisuudessa ja minusta täysin väärässä paikassa.

(MTV3)

Katso Teknologiateollisuuden varapuheenjohtajan Risto Alangon haastattelu: (Huomenta Suomi 1.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.