Mainos

Ålandsbankenissa alkaa maksuvälinesaarto

Ålandsbankenin rahaliikenteessä voi huomisesta lähtien esiintyä häiriöitä. Pankkitoimihenkilöt julistivat tänään pankin maksuvälinesaartoon vauhdittaakseen kiistaa työehtosopimusta koskevassa kiistassa.

Sekä STTK:lainen Ammattiliitto Suora että akavalainen YTN aloittavat saarron kello 12, ellei neuvotteluissa työnantajan kanssa päästä eteenpäin. Osapuolten on määrä neuvotella tilanteesta huomenna aamuyhdeksältä.

Saarron kohteena on koko Ålandsbanken-konserni. Siihen kuuluvat emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt Crosskey Banking Solutions, Ålandsbanken Fondbolag, Ålandsbanken Asset Management, Ab Compass Card Oy ja Ålandsbanken Veranta.

Käytännössä saarto koskee yhtiöiden kaikkea rahaliikennettä, laskentaa, muuta pankkiasiointia ja tietoliikenneyhteyksien ylläpitoa. Konsernin maksuvälineitä, laskuja, rahaa tai muuta materiaalia ei käsitellä.

Ålandsbankenin mukaan saarto koskisi vain Suoran jäsenten hoitamaa manuaalista rahaliikennettä. Asiakkaat voivat nostaa rahaa konttoreista ja pankkiautomaateista. Myös kaikki elektroniset maksut esimerkiksi kortilla tai Internetissä toimivat pankin mukaan normaalisti. Pankkikonttorit ovat avoinna normaalisti.

Painostustoimilla tuetaan Ålandsbankenin tytäryhtiö Crosskeyn henkilöstöä, joka on vaatinut talokohtaista työehtosopimusta. Liittojen mukaan Crosskey ei ole vuodenvaihteen jälkeen tunnustanut rahoitusalan sopimusta.

Crosskeyssä on edelleen voimassa helmikuun lopulla alkanut ylityökielto, joka koskee myös hälytystyötä ja varallaolojärjestelmää.

Yrityksessä on 140 työntekijää, joista suurin osa Maarianhaminassa. Lisäksi osa on Turussa ja Tukholmassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.