Mainos

Alaikäiset hävisivät peliautomaateilta - maksavat aikuiset tilalle

Raha-automaatteihin syydetty rahasumma on kasvanut alkuvuoden aikana siitäkin huolimatta, että automaattien pelaaminen on alkuvuoden aikana asteittain kielletty alle 18-vuotiailta. Äkkiseltään luulisi, että tietyn pelaajaryhmän poistuminen hedelmäpelin äärestä veisi Raha-automaattiyhdistyksen tuloja alaspäin, mutta RAY:n viestintäpäällikkö Miikka Kimari näkee asiassa toisenkin puolen.

- Kun 15-18-vuotiaat eivät enää kansoita peliautomaatteja, niin pelipaikat ovat rauhoittuneet. Rauhallisempi peliympäristö vetää nimenomaan aikuisia pelaamaan.

Raha-automaatteihin laitettiin alkuvuoden aikana keskimäärin neljä euroa enemmän kuin vuosi sitten.

- Suosio yleensä lisääntyy kun tuotteet parantuvat, Kimari naureskelee.

Kimarin mukaan suosion lisääntymisessä on kyse osittain uuden sukupolven rahapeleistä, joihin on tuotu lisää tarinallisuutta ja viihteellisyyttä vanhoihin peleihin verrattuna. Uusilla peleillä on pyritty vastaamaan pelimaailman visuaalistumiseen.

Keskimäärin suomalainen kuluttaa vuoden aikana noin 120 euroa raha-automaatteihin.

Pankkikortilla ei voi tyhjentää tiliä peliautomaattiin

Raha-automaattiyhdistyksen peliautomaateista karkeasti ottaen joka toisessa voi maksuvälineenä käyttää pankkikorttia. Pankkikortilla maksaminen tuli automaateissa ensimmäisen kerran mahdolliseksi syksyllä 2009.

Luotolle ei voi pelata, eikä päivän aikana pankkikortilla pysty tiliä tyhjentämään. Kun päivän aikana ensimmäisen kerran työntää maksukortin automaattiin, voi itse valita häviämisrajan nollan ja sadan euron väliltä.

- Kone tarjoaa oletusarvoisesti 50 euron rajaa. Tässä puhutaan siis häviämisrajasta, eli mahdolliset päivän aikana tulleet voitot vähennetään tuosta tappiolimiitistä, kertoo viestintäpäällikkö Kimari.

Kortilla pelaaminen suitsii myös alaikäisten pelaamista, sillä pelikone tarkistaa kortin omistajan ikätiedot. Näin ollen alle 18-vuotias ei pysty kortilla pelaamaan, vaikka haluaisikin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.