Mainos

Älä soita takaisin - huijauspuheluista satojen eurojen lasku

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselle on viime päivinä tullut useita yhteydenottoja kansalaisten saamien epämääräisten puhelujen ja tekstiviestien osalta.

Ulkomaisista numeroista on tullut vieraskielisiä puheluita (mm. italiankielisiä), joitten tarkoitus on jäänyt puhelun vastaanottajalle epäselväksi. Numero josta soitto on tullut on jäänyt näkyviin puhelimeen.

Poliisi varoittaa soittamasta takaisin näihin numeroihin, koska on olemassa merkittävä riski siihen että puhelu ohjautuu takaisinsoiton yhteydessä ulkomaalaiseen maksulliseen palvelunumeroon ja soittajalle saattaa pahimmillaan aiheutua soitosta kymmenien tai jopa satojen eurojen suuruinen kustannus.

- Ihmisten luontainen uteliaisuus, joka puheluilla pyritään herättämään saattaa kostautua huomattavana rahallisena menetyksenä puhelinlaskun saapuessa, poliisi varoittaa.

Varovaisuutta myös tekstiviestien suhteen

Samaan varovaisuuteen kehotetaan epämääräisten tekstiviestien suhteen, tai ainakin viestin mahdollisesti sisältämä hintatieto tulee huolellisesti tarkistaa. Asiasta tiedon poliisille toimittanut henkilö sai matkapuhelimeensa houkuttelevan tekstiviestin jossa pyydetään soittamaan lähettäjäksi merkitylle seksikkäästi nimetylle naishenkilölle.

Viesti oli sisältänyt soiton hintatiedon, jonka viestin vastaanottaja oli nopeasti katsonut olevan 95 senttiä puhelulta. Tarkasteltuaan asiaa huolellisemmin hän oli havainnutkin, että todellisuudessa ilmoitettu velotushinta olikin 95 euroa puhelulta.

Asian selvittely mahdotonta

Edellä kuvatut huijausyritykset ovat tyypillisiä kesäajalle.

Asian selvittäminen rikostutkinnalla on käytännössä mahdotonta, koska käytetyt yhteys- tai viestipalvelimet, joiden kautta puhelut ja viestit kulkeutuvat, saattavat sijaita missä päin maailmaa tahansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.