Mainos

Älä poista tatuointia laserilla itse!

Säteilyturvakeskus STUK suosittelee tatuointien poistoa vain lääkärien valvonnassa. Tatuointien poistoon tarkoitetut laserit ovat suuritehoisia ja niiden lasersäteily voi vaurioittaa ihoa väärinkäytettyinä. STUK suosittaa tatuointien poistamista vain lääkärin valvonnassa.

Tatuointien poistojen suosio on kasvanut viime vuosina. Internetistä voi tilata laserlaitteita, joiden teho riittää tatuoinnin poistoon. Poistoon tarvitaan suuritehoinen laserlaite, koska toimenpiteessä tunkeudutaan ihon pintakerroksen alle. Säde kohdistetaan ihonalaiseen tatuointiväriin niin, että väripigmentti hajoaa.

Vain lääkärillä tai lääkärin lähetteellä

Tatuoinnin poistoon käytettävää suuritehoista, luokan 4 laserlaitetta voi lain mukaan käyttää ainoastaan lääkäri tai yrittäjä, joka tekee toimenpiteet lääkärin lähetteellä ja valvonnassa. Vastuu tällaisen laitteen käytöstä on siis lääkärillä. Lääkärien käyttämän luokan 4 laserlaitteen säde on niin voimakas, että se vahingoittaa ihoa ja polttaa iholle hetkessä palovamman.

STUK selvittää millaisia tatuointeja poistavia yrityksiä on markkinoilla ja millaisin laittein palvelua tarjotaan niissä paikoissa, jotka eivät ole terveydenhuollon piirissä. STUK:n tietoon on tullut tapaus, jossa kauneushoitolayrittäjä on suunnitellut hankkivansa laserlaitteen asiakkaiden tatuointien poistamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.