Mainos

Ala-Nissilä: Kokoomuksen politiikka surkuhupaisaa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan mielestä kokoomus on tuuliajolla ulko- ja talouspolitiikassa.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan keskustalainen puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä arvostelee kipakasti kokoomusta.

Hän luonnehti Turussa keskustaopiskelijoiden tilaisuudessa kokoomuksen oppositiopolitiikkaa surkuhupaisaksi. Kokoomus on hänen mielestään tuuliajolla sekä ulko- että talouspolitiikassa.

Ala-Nissilän mielestä kokoomuksen oppositiopolitiikka on ollut jopa niin surkuhupaisaa, että on pakko jo kysyä, onko kokoomus puoli vuotta puoluetta johtaneen puheenjohtaja Jyrki Kataisen hallussa.

- Ulko- ja turvallisuus- sekä EU-politiikassa kokoomuksessa vallan ovat ottaneet äänekkäät oikeistolaiset haukat, jotka ovat aloittaneet jatkuvan tölvimisen ja häirinnän Suomen ulkopoliittista johtoa vastaan. Vaihtoehtoa hekään eivät ole kuitenkaan pystyneet esittämään. Lopuksi puolue ei itsekään pysy tölvimislinjansa takana, hän arvosteli.

Toinen Ala-Nissilän esittämä esimerkki oli kuluneelta viikolta, kun budjetin palautekeskustelussa kokoomus ei hänen mielestään pystynyt esittämään omaa perusteltua vaihtoehtobudjettiaan.

- Kun kokoomus ei pysty esittämään todellista vaihtoehtoa hallituksen harjoittamalle politiikalle, se käyttää apunaan pölhöpopulistisia keppihevosia, kuten esimerkiksi poliittisten valtiosihteerien järjestelmän vastustamista.

Poliittisten valtiosihteerien järjestelmä muuttaa poliittiset virkanimitykset julkisiksi ja lopettaa harmaalla vyöhykkeellä toimineiden neuvottelevien virkamiesten järjestelmän. Kokoomus haluaisi siis jatkaa vanhalla, kampakeraamiselta ajalta olevien ei-julkisten poliittisten virkanimitysten tiellä, hän ihmetteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.