Mainos

Älä lörpöttele taksikuskille mitä sattuu: Kuljettajien vaitiolovelvollisuus poistuu

1:58

Liikennepalvelulaki astuu kokonaisuudessaan voimaan 1. heinäkuuta alkaen, jolloin koetaan myös suuria muutoksia taksiliikenteessä ja -yrittäjyydessä.

Yhtenä muutoksena nähdään taksikuljettajien vaitiolovelvollisuuden poistuminen. Nykyisin taksikuljettajat eivät saa kertoa mitään matkustajasta, kuten mitä hän on matkan aikana kertonut kuljettajalle tai puhunut esimerkiksi puhelimeen.

Pääkaupunkiseudulla takseja välittävän Lähitaksi Oy:n toimitusjohtaja Juha Pentikäinen toivoo, ettei vaitiolovelvollisuuden poistuminen näy millään tavoin kuluttajille tai vaikuta itse taksin luotettavuuteen.

– Sydämestäni toivon, että taksinkuljettajat säilyttävät tulevaisuudessakin korkean moraalisen tason ja noudattavat vaitiolovelvollisuutta, vaikkei sitä lakiin olekaan kirjattu enää, Pentikäinen toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

"Kaikkea ei haluta kertoa muille"

Pentikäisen mukaan taksikuski voi saada toisinaan tietoonsa hyvinkin henkilökohtaisia asioita matkustajasta, jos tämä esimerkiksi kertoo kuljettajalle jotain tai keskustelee autossa.

– Taksi on liikkumisväline, jota käytetään kaikissa elämäntilanteissa. Joissakin elämän isossa kirjossa tapahtuvista asioista ei haluta kertoa muille, Pentikäinen sanoo.

Lähitaksin toimitusjohtaja kuitenkin korostaa, että vaitiolovelvollisuuden poistuminen on pieni yksityiskohta lakiuudistuksen osalta, mutta asiakkaat ja eri tahot ovat sitä yritykseltä kyselleet.

– Olemme vastanneet, että sitä täytyy kysyä lakia säätäviltä viranomaisilta ja ihmisiltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.