Mainos

Älä kerro kotibileistä netissä

Vanhemmat ovat poissa viikonlopun ja olisi niin mukavaa kutsua kavereita kylään. Miten kavereihin saa helpoiten yhteyden? Nettiä ei ehkä sittenkään kannata käyttää apuna.

Netissä ilmoitetut kotibileet saattavat houkutella paikalle aivan vääriä ihmisiä. Myös asunto saattaa äkkiä käydä liian pieneksi, jos juhlijoita saapuukin liikaa.

Nuoriso-ohjaaja Sami Renbergin mukaan netissä on paljon sellaisia nuoria, jotka suorastaan metsästävät mahdollisia kotibileitä, jonne mennä kuokkimaan.

– He voivat sitten kaupata niissä viinaa ja huumeita rahoittaakseen omaa huumeiden käyttöään tai tainnuttaakseen järjestäjät, jotta voisivat tehdä varkauksia. He saattavat jakaa yhden viinapullon sisällön useaan pulloon ja lisätä juoman joukkoon esimerkiksi gammaa tai lakkaa, jolloin päihtymys on takuuvarma, Renberg varoittaa Turun Sanomien mukaan nuoria.

Kuva: Shutterstock

Vieraan pullosta ei koskaan pidä juoda, sillä ei voi olla varma onko juomaan lisätty jotain ylimääräistä. Kotibileissä kynnys on kuitenkin paljon matalampi, kun periaatteessa kaikkien pitäisi olla tuttuja keskenään.

– Kun pullon alkuperää on sitten ryhdytty jälkikäteen yliannostus- ja myrkytystilanteissa selvittämään, ei sen tuojaa olekaan löytynyt, Renberg toteaa.

Renberg kertoo Turun Sanomille kauhuesimerkin juhlista, jotka oli tarkoitettu pienen tyttöporukan illanvietoksi. Tieto levisi irc-galleriassa laajemmalle kuin olisi voinut kuvitella.

– Mutta kun vieraita tuli vain lisää ja lisää laittoivat nuoret ulko-oven lukkoon. Se ei kuitenkaan pidätellyt ulkona olijoita, vaan he murtautuivat sisään terassin kautta. Meno riehaantui, ja kun paikkoja alkoi mennä rikki, tyttö soitti nuoriso-ohjaajalle, joka kutsui paikalle poliisin, Renbeg varoittaa.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Turun Sanomat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.