Mainos

Älä kailota asioitasi joukkoliikenteessä

Tänään käynnistyy jälleen Älä kailota -kampanja, jonka avulla joukkoliikenteen toimijat, teleoperaattorit sekä viestintävirasto muistuttavat huomaavaisesta kännykän käytöstä.

Matkapuhelimen käyttöä julkisessa liikenteessä ei haluta kieltää eikä paheksua, mutta huomaavaisuus sen käytössä lisää kaikkien matkustusmukavuutta.

Kampanjan tarkoitus on saada kansalaiset miettimään, mitä ja missä he puhuvat, sekä herättää julkista keskustelua kännykän käytöstä julkisilla paikoilla.

Kyselyjen mukaan joukkoliikenteen käyttäjiä häiritsee eniten puhelimeen puhuminen kovalla äänellä tai kovat soitto- tai näppäinäänet.

Häiritsevinä pidetään myös pitkiä puheluita, joissa puidaan henkilökohtaisia terveys- tai ihmissuhdeasioita tai luottamuksellisia työsuhdeasioita. Myös siivoton kielenkäyttö ärsyttää.

Älä kailota -kampanja sai hyvän vastaanoton vuosi sitten, kun se järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kampanjasta keskusteltiin laajasti niin mediassa kuin kännykän käyttäjien keskuudessa.

Äläkailota.fi-sivustolla julkaistaan valppauspeli, jonka tarkoitus on tehdä tutuksi kännykkäetiketti havaitsemalla bussissa istuvien häiritsevät kailotukset.

Kampanjan vaikutuksista matkapuhelimen käyttöön tehdään seurantatutkimus kampanjan aikana. Sen tulokset julkaistaan helmikuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.