Mainos

Al-Zarqawin ryhmä ilmoittautui Irakin joukkomurhan tekijäksi

Bagdadin läheltä löydettiin viikonloppuna 49 irakilaissotilaan ruumiit. Heidät oli teloitettu tien varteen.

Abu Mussab al-Zarqawin johtama ryhmä on ilmoittanut olevansa vastuussa 49 irakilaissotilaan teloituksesta. Ryhmä ilmoittautui joukkomurhan tekijäksi islamistisella Internetsivulla.

Irakissa paljastui eilen yksi verisimmistä hyökkäyksistä maan turvallisuusjoukkoja vastaan, kun Bagdadin koillispuolelta löydettiin 49 sotilaan ruumiit löydettiin tien varresta.

Surmatut sotilaat olivat vastavalmistuneita ja palaamassa koteihinsa armeijan koulutuskurssiltaan. Sotilaat olivat pääasiassa köyhiä shiiamuslimeja Basran, Amaran ja Nassirijan kaupungeista Etelä-Irakissa.

Surmaajat naamioituivat poliiseiksi

Poliisin mukaan poliiseiksi naamioituneet kapinalliset pysäyttivät sotilaita kuljettaneet autot. Siviilivaatteissa olevat ja aseettomat sotilaat pakotettiin ulos autoista ja makaamaan kasvot kohti maata, minkä jälkeen heidät ammuttiin. Sotilaita kuljettaneet kolme minibussia sytytettiin tuleen.

Sotilaat, poliisit ja muut turvallisuusjoukkojen jäsenet ovat kapinallisten suosikkikohteita heidän yrittäessään horjuttaa maan väliaikaishallituksen pyrkimyksiä luoda maahan irakilaisista koostuva armeija ja turvallisuuskoneisto.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.