Mainos

Al-Zarqawi julisti sodan Irakin vaaleja vastaan

Al-Qaida- järjestön liittolainen Abu Musab al-Zarqawi on julistanut sodan Irakissa viikon päästä pidettäviä vaaleja vastaan.

Irakin etsityimpiin kapinallisjohtajiin kuuluva Abu Musab al-Zarqawi on julistanut täysimittaisen sodan viikon päästä pidettäviä parlamenttivaaleja vastaan. Irakin väliaikainen pääministeri Ijad Allawi vannoi puolestaan, että hallitus tekee kaikkensa äänestyspaikkojen turvaamiseksi vaaleissa.

Al-Zarqawiksi esittäytynyt mies kutsui internetissä julkaistulla ääninauhalla 30. tammikuuta pidettäviä vaaleja juoneksi, jonka tarkoituksena on nostaa shiiamuslimit valtaan Irakissa. Hän kehotti Irakin sunnimuslimeja ryhtymään pyhään sotaan vaaleja vastaan.

- Olemme julistaneet pyhän sodan demokratian periaatetta ja kaikkia sitä toteuttamaan pyrkiviä vastaan, ääni 45 minuuttia kestävällä nauhalla sanoi. Nauhan aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan.

Al-Zarqawi on tähän asti kyennyt välttämään kiinnijäämisen, vaikka Yhdysvallat on luvannut 25 miljoonan dollarin palkkion hänen vangitsemisestaan. Al-Zarqawin ryhmä on tehnyt lähes päivittäin iskuja Irakissa, monet niistä viime kuukausien pahimpia, ja tämä on herättänyt pelkoja verilöylystä ensi sunnuntaina pidettävien vaalien yhteydessä.

Irakin hallitus on sanonut sulkevansa maan rajat ja lentokentät, pidentävänsä ulkonaliikkumiskieltoja kaupungeissa ja rajoittavansa liikennettä itsemurhaiskujen ja muiden hyökkäysten estämiseksi vaalipäivänä. Pääministeri Allawi sanoi yleisradioyhtiö BBC:lle, että Irakin johto pyrkii tekemään kaikkensa väkivallan hillitsemiseksi.

- Me uskomme, että vaalit itsessään auttavat terroristien väkivallan lopettamisessa, Allawi sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.