Mainos

Vihreiden Niinistö: Hallituksesta lähdöllä turha spekuloida

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ei halua arvioida, lähtisikö vihreät hallituksesta Fennovoiman ydinvoimalaluvan uuden käsittelyn takia. Niinistön mukaan on keskityttävä niihin asioihin, jotka ovat nyt esillä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto arvioi tänään Aamulehdelle, että vihreät lähtisi hallituksesta, jos lupa tulee uudestaan eduskunnan käsiteltäväksi.

Vihreistä uusi lupakäsittely tarkoittaisi ydinvoiman lisärakentamista.   

Niinistö muistuttaa lehdelle, että nykyiseen hallitusohjelmaan on kirjattu, että periaatelupia uusille ydinvoimaloille ei myönnetä. Fennovoiman saaman luvan jälkeen ydinvoimalahanke on kuitenkin muuttunut niin paljon, että uusi periaatepäätös tarvittaisiin. Niinistö sanoo, ettei nykyisen luvan päivittäminen tai täydentäminen ole ydinenergialain puitteissa mahdollista.

Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää parhaillaan, pitääkö Fennovoiman ydinvoimalalupa käsitellä eduskunnassa uudelleen.

Ydinvoimalan toimittajaksi on valittu venäläinen Rosatom. Se on kiinnostunut kasvattamaan omistustaan nykyisestä 34 prosentista. Mukana on myös yhä 44 suomalaista omistajaa, joiden osuus hankkeesta on 50,2 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.