Mainos

AL: Vastaaminen outoon ulkomaiseen numeroon voi tuoda ison laskun

Moni suomalainen on saanut viime aikoina puheluja tuntemattomasta, +88213-alkuisesta numerosta, kertoo Aamulehti. Lehden mukaan kyseessä on huijarien kaappaama kansainvälinen palvelunumero, johon takaisin soittamalla saa kymmenien eurojen laskun.

Lehden mukaan rahastukseen käytettäviä palvelunumeroita myydään avoimesta internetissä. Numeroita kauppaavat yritykset myyvät asiakkaille ääninauhoitteita eri kielillä. Sekä myyjä että ostaja tienaavat, kun joku saadaan soittamaan numeroon. Rahaa ei sen sijaan tule, jos joku ehtii vastaamaan lyhyeen, koneen tekemään soittoon.

Suomeen soitelleen numeron omistama italialaisyritys kertoo Aamulehdelle olevansa syytön rahastuspuheluihin. Yrityksen mukaan sen omistamia numeroita kaapataan huijareille. Yritys kertoo pyrkineensä sulkemaan huijaukseen käytettyjä numeroita, mutta niitä tulee aina lisää.

Yrityksen omistamat numerot välitetään satelliittiverkon kautta, joten niissä ei ole minkään maan suuntanumeroa.

Suomessa myös Sonera ja Elisa ovat estäneet puhelut numeroihin, joista on viime aikoina yritetty huijata suomalaisia. Operaattorit eivät kuitenkaan korvaa puheluista soittajille koituneita kuluja, koska asiakas on soittanut tuntemattomaan numeroon vapaaehtoisesti.

Kansainvälisessä teleliikenneliitossa palvelunumerohuijauksia huomattiin ensimmäisen kerran seitsemän vuotta sitten. Toistaiseksi sekä liitto että Suomen Viestintävirasto ovat olleet voimattomia huijauksille. Aamulehden mukaan ongelmana on, että huijarit vaihtavat toimintamaataan heti, kun jokin maa kiristää palvelunumeroiden valvontaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.