Mainos

AL: Vanhanen vaientaa ministereitä

Pääministeri Vanhanen on neuvonut ministereitään olemaan vastaamatta "gallupeihin". Pääministerin niukka linja on aiemminkin herättänyt arvostelua.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) on ohjeistanut hallitusta olemaan vastaamatta viestinten ministereille tekemiin kyselyihin. Aamulehden mukaan käytännössä ohjeistus tarkoittaa sitä, että ministerit eivät saisi kysyttäessä sanoa mielipidettään julkiseen keskusteluun nousseista asioista.

Hallituslähteet kertoivat Alma Median Helsingin toimitukselle, että ministereitä on neuvottu olemaan vastaamatta "gallupeihin". Alma Median Helsingin toimituksen Rosenholz-aineiston avaamista koskevaan kyselyyn vastasi kaksi ministeriä kahdestakymmenestä.

Pääministerin niukka tiedotuslinja herätti voimakasta arvostelua jo aiemmin tänä kesänä, kun Vanhanen ilmoitti, ettei hallituksen pidä keskustella keskeneräisistä asioista lehtien palstoilla. Oikeusoppineiden mielestä Vanhasen linja on ristiriidassa julkisuuslain ja hyvän hallintotavan kanssa.

Kesälomalta tavoitettu valtioneuvoston viestintäjohtaja Asko Mattila ei ole ainakaan vielä kuullut, että ministereitä olisi neuvottu olemaan kertomatta mielipiteitään.

- Minua ei ole informoitu tällaisesta linjauksesta. Ja en aio sitä mieltä olla, Mattila sanoo.

Kansanedustaja Heidi Hautala (vihr) pitää suut poikki -linjausta outona.

- Tuntuu siltä, että pääministeri on ymmärtänyt pohjoismaisen julkisuusperiaatteen väärin. Vanhasen linja alkaa olla pikkuisen hälyttävä.

Samoilla linjoilla on ex-puoluejohtaja Suvi-Anne Siimes.

- Eikö olekin hauskaa, että Paavo Lipponen alkaa pian vaikuttaa äärimmäisen avoimen linjan pääministeriltä.

(MTV3-AL)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.