Mainos

AL: Suomalais-kanadalainen vasaramurhaaja haluaa Suomeen

Entinen arkkitehti, 73-vuotias Runo Cairenius murhasi suomalaisen avopuolisonsa vasaralla Kanadassa vuonna 1992. Hän istuu yhä elinkautista tuomiotaan Kanadassa.

Cairenius on anonut pääsyä ehdonalaiseen, mutta anomus on hylätty nyt toistamiseen, Aamulehtikirjoittaa.

Lehden mukaan Cairenius ehdotti viimeisessä ehdonalaiskäsittelyssään, että häntä ei vapautettaisi Kanadaan vaan hänet karkotettaisiin Suomeen. Tämä ei muuttanut lautakunnan kantaa. Järjestely ei olisi edes Kanadan lakien mukainen, koska suomalaissyntyisellä murhamiehellä on myös Kanadan kansalaisuus.

Nyt Cairenius anoo vapautusta Kanadan kansalaisuudesta. Asian käsittely on lehden mukaan kesken.

Cairenius on useasti anonut myös pääsyä suomalaiseen vankilaan suorittamaan tuomionsa loppuun. Kanadalle tämä sopisi, mutta Suomi ei suostu siirtoon.

– Katsoimme että Caireniuksen siteet Kanadaan ovat huomattavasti vankemmat kuin Suomeen. Kaikki olosuhteet huomioiden hänen kotimaansa on Kanada, hallitussihteeri Juhani Korhonen oikeusministeriöstä kommentoi lehdelle.

Hän ei lähde arvioimaan sitä, miten mahdollinen Kanadan kansalaisuudesta vapautuminen vaikuttaisi suomalaisten viranomaisten kantaan.

Kirjoitti murhasta etukäteen kirjan

Caireniuksen rikos herätti aikoinaan laajaa huomiota ainakin Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Cairenius kirjoitti etukäteen murhasta kirjan, jossa hän solvasi ex-puolisoaan. Kirjan mies postitti yli 50 henkilölle, joiden joukossa oli muun muassa sukulaisia, viranomaisia ja toimittajia.

Pian potituksen jälkeen hän murhasi kauppamatkalla olleen entisen avovaimonsa naapurien silmien edessä ja jäi odottamaan poliisia.

Murhaa ennen hän oli ehtinyt piinata ex-avopuolisoaan jo vuosia. Mies muun muassa sahasi naisen talon kannatinpalkit poikki moottorsahalla ja vinssasi talon yläkerran irti.

Mies ei ole lehden mukaan koskaan pahoitellut tekoaan. Sen sijaan hän on sitkeästi väittänyt, että teko oli hänelle "ainoa vaihtoehto".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.