Mainos

Al-Shabaabilaisen ex-vaimo: Tilitin miehelleni koraanituottoja

Suomen ensimmäisen terrorismijutun ainoa naissyytetty kiistää tienneensä, että hänen lähettämänsä rahat saattoivat mennä terrorismin rahoittamiseen.

20 vuotta Suomessa asunut nainen lähetti rahaa Somaliaan ex-miehelleen, jonka kanssa hän oli pikaisesti naimisissa vuosina 2006-2007.

Pari avioitui puhelimitse, mutta mies ei lupauksistaan huolimatta tullutkaan vaimonsa luokse Suomeen.

- Kyseessä oli lyhyt ja suomalaisittain löyhä avioliitto. Siitä huolimatta päämiehelleni jäi tunneside mieheen, syytetyn avustaja sanoi Helsingin käräjäoikeuden istunnossa.

Nainen lähetti miehelle rahaa muutamissa erissä avioliiton jälkeenkin. Kahdessa lähetyksessä oli naisen mukaan kyse siitä, että nainen tilitti miehelle koraanien myynnistä saamiaan tuottoja. Mies oli aiemmin lähettänyt tälle erän koraaneja myytäväksi.

Yksi rahalähetys oli tarkoitettu miehen omaan käyttöön ja yhden lähetyksen tarkoitusta nainen ei muista.

Avustajan mukaan nainen sai vasta myöhemmin tietää, että ex-miehellä oli yhteyksiä somalialaiseen al-Shabaab-järjestöön.

- Mies ei vaimon mielestä ollut radikaali, eikä hänessä ollut merkkejä radikalisoitumisesta myöhemminkään. Vuosien 2009-2010 aikana hän kuuli huhuja, että mies olisi ollut al-Shabaabissa, mutta on melko tyypillistä, että tällaisia huhuja liikkuu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.