Mainos

AL: Sairaanhoito ulkomailla saattaa lisääntyä

Ulkomaille hoitoon hakeutuminen on toistaiseksi melko harvinaista, mutta sen uskotaan lisääntyvän suomalaisten parantuneen kielitaidon ja kansainvälistymisen myötä.

Suomalaiset hakeutuvat tulevaisuudessa yhä useammin sairaalahoitoon Euroopan talousalueen jäsenmaihin ja Sveitsiin kuntien laskuun. Näin uskotaan sosiaali- ja terveysministeriössä, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitossa ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, kirjoittaa maanantain Aamulehti.

Lehden mukaan ulkomaille hoitoon hakeutuminen lisääntyy suomalaisten parantuneen kielitaidon ja kansainvälistymisen myötä. Myös tietoisuus oikeuksista ja hoidon tasosta eri maissa lisääntynee.

Suomi voi joutua maksamaan hoitomatkoja tulevaisuudessa. Joissakin tapauksissa leikkaus ulkomailla voi jo nyt olla suomalaiselle edullisempi kuin leikkaus Suomessa, sillä potilaan maksettavaksi tulee sen maan lainsäädännön mukaiset maksut, jossa hän on hoidossa. Loput maksut peritään kotimaasta. Suomessa omavastuut ovat melko suuret verrattuna Euroopan koko talousalueeseen, Kelasta kerrotaan.

Toistaiseksi harva suomalainen on käyttänyt oikeuttaan hakeutua hoitoon Eta-maihin ja Sveitsiin kunnan laskuun sairaanhoitopiirin luvalla. Sairaanhoitopiirit ovat myöntäneet kymmenkunta lupaa, sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioidaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.