Mainos

Al-Sadrin joukot kaduille Basrassa

Radikaalijohtaja Al-Sadrin joukot hyökkäsivät brittejä vastaan Basrassa. Mehdin armeija -ryhmän sotilaat hallitsevat osia Basrasta ja miehittivät kaduilla olevia tarkastuspisteitä.

Radikaalijohtaja Moqtada al-Sadrin joukot ottivat tänään yhteen brittisotilaiden kanssa Basran kaupungissa Etelä-Irakissa, kertoivat silminnäkijät.

Sadat Mehdin armeija -ryhmän taistelijat ottivat haltuunsa osia Basrasta ja miehittivät kaduilla olevia tarkastuspisteitä. Heidän kerrottiin myös yrittäneen vallata hallintorakennuksia. Aseinaan taistelijoilla oli muun muassa rynnäkkökiväärejä ja kranaatteja.

Joukot tekivät iskuja brittisotilaiden asemiin eri puolilla Basraa, ja kaupungista kuultiin tulituksen ääntä. Asukkaat kertoivat kuulleensa Sadria tukevien taistelijoiden sanoneen, että he aikovat karkottaa britit Basrasta. Sadrin avustajiin kuuluva Abdul-Sattar al-Bahadli lupasi perjantairukousten yhteydessä Basrassa, että brittisotilaan vangiksi ottamisesta maksetaan 400 dollarin suuruinen summa rahaa. Kuolleesta brittisotilaasta saa hänen mukaansa hieman pienemmän summan.

Sadr ja hänen kannattajansa nousivat kapinaan Irakin miehitystä vastaan kuukausi sitten. Najafin kaupungissa joukot ovat viime päivinä olleet yhä tukalammassa tilanteessa, kun Yhdysvallat on kiristänyt saartorengasta kaupungin ympärillä. Etsintäkuulutetun Sadrin uskotaan olevan Najafissa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.